Assalamualaikum wbt semua orang! 🙂

Alhamdulillah, baru-baru ni, saya sangat gembira sebab dapat makan serunding ASLI dari Kelantan! *Waa seronoknya*

My mom loved to eat serunding. Kalau tak ada lauk, serunding pun jadilah, buat teman nasi putih. Cukup untuk isi perut kosong. *Tiba-tiba mengimbau kenangan pula*

Anyway, terima kasih tukang belanja serunding! 🙂

IMG_20150501_073907
Serunding ayam
IMG_20150501_074606_764
Nasi putih+ Serunding Ayam

 

 

Nampak sungguh sedap dan menyelerakan, kan?

Betul, subhanallah sedap sangat! Terharu rasa, macam hari raya pula. Makan serunding dengan pulut. Waktu di KTJ dulu,  saat kelaparan tengah malam buta bila stay up untuk study sebab esok exam, tak tahu nak makan apa, kitorang akan buat maggi dekat pantry dan makan dengan serunding. Serius kenyang. *Lepas tu mengantuk, tak jadi study.*

Serunding ni didatangkan KHAS, dari Kg Laut, nun jauh di negeri Che Siti Wan Kembang. Dekat KL ni tak tahu mana nak cari serunding sedap.

So, kalau ada yang berminat nak cuba, boleh hubungi INNI AKHAFULLAH ENTERPRISE (Encik Muhammad Hazim). Whatsap Encik Hazim sendiri di talian 019-6112867 dan mintalah harga pengenalan ke apa ke. :p

serunding
Nyum nyum nyum

 

Diorang juga menerima tempahan doorgift/souvenir/cenderahati serunding, mengikut citarasa & budget anda. Siap dihias riben & bunga, sesuai untuk majlis perkahwinan, pertunangan, majlis cukur jambul, majlis aqiqah, majlis perpisahan, majlis keraian dan sebagainya.

Haa, siapa yang nak buat majlis tu bolehlah cepat-cepat contact dia. Kasi doorgift serunding, tradisional gitu. Makanan tradisi kita, kalau bukan kita yang bangga, siapa lagi, kan?

*Lepas ni, kalau nak buat karipap ke, popiah ke, dah tahu nak cari kat mana inti serunding ikan yang sedap. 😀

Till next review, people, inshaAllah! 🙂